De 5 Biologische Natuurwetten

 

 

De vijf biologische natuurwetten (5BN) bevatten natuurwetenschappelijke informatie over hoe en waarom fysieke en psychische ziektes ontstaan. Bio (van het Griekse βίος) betekent: het leven betreffend. Logisch (van het Griekse λόγος) betekent: het gevolg van iets, een intelligente en verstandige conclusie. 

 

De 5BN is gebaseerd op het gegeven dat wat zich manifesteert in jouw lichaam (wat wij 'ziekte' noemen), al in een eerder stadium in gang is gezet door een verandering op het niveau van de hersenen, die op hun beurt zijn beïnvloed door onze psyche, oftewel, onze gevoelswereld. Alles staat in verbinding met elkaar. 

 

De visie van de 5BN kan een openbaring voor je zijn. Ons wordt geleerd dat ziekte een aanval van buitenaf is, iets wat het menselijk lichaam niet zelf kan oplossen, en wat bestreden moet worden met medicatie. De 5BN ziet ziekte als een onderdeel van een zinvol overlevingsprogramma. Dat is een hele andere benadering.

 

Omdenken

Deze materie vraagt geen diepe medische kennis, doch slechts een portie gezond verstand en een open houding. Ken je de term 'omdenken'? Dat is deze materie. Leg alles wat je ooit hebt geleerd over gezondheid en ziektes even opzij en je krijgt een totaal andere kijk op het ontstaan van ziekte en gezondheid, 180 graden om. Bijvoorbeeld:

 

- de natuur is er op gericht om je zo lang en goed mogelijk te laten overleven, niet om je aan te vallen en te vernietigen

- jouw lichaam maakt zinvolle fysieke veranderingen door om je door een psychisch conflict heen te helpen

- jouw lichaam is een intelligent systeem met een groot zelfgenezend vermogen

- schimmels, bacteriën en virussen zijn zinvol en zijn jouw helpers in de genezingsfase

- lees eens 'De biologie van de overtuiging' over de kracht van je eigen overtuigingen (schrijver Bruce Lipton)

- we zijn zo geconditioneerd en in de greep van angst, dat we moeilijk kunnen geloven dat deze materie zo eenvoudig is.

 

Oordeel zelf of het onderwerp 'biologische wetten' iets voor je is. Lees tenslotte de disclaimer onderaan deze pagina. Bedankt voor je begrip en medewerking. 

  

Samenwerking tussen psyche, brein en lichaam 

In de ' piramide van gezondheid' wordt uitgelegd hoe je gevoelswereld, brein en lichaam feilloos samenwerken. Aangezien het lichaam aangestuurd wordt door het brein, zal datgene wat in het lichaam uitgewerkt (of 'gedownload wordt') volledig in overeenstemming zijn met wat in het brein gebeurt. Wanneer je je bewust wordt van de reden waarom je gedrag en/of ziekte als oplossing (aanpassingsstrategie) is gekozen door je brein (meestal als gevolg van een trauma), optimaliseer je zelf het genezingsproces. Dit uitgangspunt maakt jou altijd 100% verantwoordelijk voor hetgeen jou overkomt, 100% verantwoordelijk voor hetgeen jij in jouw lichaam manifesteert.

 

Psyche

De psyche, je gevoelswereld, bestaat uit je mind, gedachten, gevoelens, beslissingen, overtuigingen, religie, educatie, conditionering. De manier waarop je je dagelijkse problemen oplost. Je gevoelswereld beïnvloedt je brein en bepaalt hoe je brein zich programmeert en ingrijpt om het lichaam te doen overleven. 

 Het automatische brein

Je brein is de controle toren van het lichaam. Elk gedeelte van je lichaam wordt gerund door een overeenkomstig gedeelte van het brein, inclusief het brein zelf (die zichzelf stuurt). De functie van het brein is om je in leven te houden van moment tot moment. Het is net een krachtige computer en het is exclusief geprogrammeerd om je in elke situatie die zich voordoet zo lang en zo goed mogelijk te laten overleven.

 

Om goed te begrijpen hoe de biologie werkt moeten we denken aan de omgeving waarin we leven. Nog niet zo lang geleden wat het nog niet zo veilig voor je. Vanuit de evolutie en natuurwetten ('survival of the fittest' en 'fight, fly or freeze') heeft het brein geleerd om constant, elk moment, alert te zijn en alle informatie op te slaan en te verwerken, te analyseren en te reageren met dat ene doel: het lichaam levend naar het volgende moment te brengen. Dit proces gaat zonder onderbreking door: het roofdier kan namelijk elk moment verschijnen en toeslaan.

 

Je brein stopt nooit. Elk moment verwerkt het biljoenen data van alle sensoren en zintuigen in en buiten het lichaam, analyseert deze en vergelijkt deze met de herinneringen die zijn opgeslagen. De conclusie van deze analyse wordt omgezet in een bijpassende actie en het brein stuurt een elektrische en magnetische impuls naar het betreffende gedeelte van het lichaam. Alles in het teken om je te doen overleven.

 

De meeste ziekten komen biologisch overeen met dat gedeelte van het brein die het betreffende orgaan aanstuurt. Wanneer er sprake is van een emotioneel conflict, dan wordt dit nadat het psychische deel opgelost is dus via het brein in het betreffende orgaan fysiek uitgewerkt. 

 

Het lichaam

Je bent een opeenhoping/verzameling van 70 tot 80 duizend biljoen gespecialiseerde cellen, elke cel staat in dienst van het grotere geheel.

 

Ziekte is een voorspelbare biologische reactie. 

De 5BN vormen de basis voor het nieuwe paradigma waarin men lichamelijke en mentale veranderingen (ziektes) als een logisch, zinvol en intelligent gevolg ziet van een onopgeloste, dramatische en geïsoleerd beleefde ervaring.

 

De natuurwetten zijn logisch verklaarbaar

Als jij begrijpt waarom een ziekte werkelijk ontstaat, dan weet je precies wat jou te wachten staat, kun je het ziekteproces beïnvloeden en snap je waarom je lichaam doet zoals het doet. Ziekte zal jou geen angst meer aanjagen en je krijgt de regie over je gezondheid terug. De 5BN is geen therapie, geneeswijze of wonderpil, maar essentiële kennis, nieuw bewustzijn en een nieuwe perceptie over gezondheid. Leer deze wetten kennen, leer jezelf kennen. 

 

Bronnen

Veel meer informatie over de 5BN kun je o.a. vinden op www.biologikanederland.nl  Dit is de officiële website van Biologika Nederland met heel veel informatie en een prachtig trainingsaanbod. Ik kan je deze van harte aanbevelen. De Nederlandse trainer is Eniko Papp en zij verzorgt kwalitatief zeer goede trainingen.

 

Disclaimer

De toepassing van de 5BN, in welke vorm dan ook, geen vervanging van een medische behandeling of ingreep. Bij klachten of ziekte is de medisch arts, specialist of apotheker de aangewezen persoon om hulp te verlenen. Volg altijd hun adviezen en voorschriften. De 5BN is uitsluitend gericht op bewustwording en is geenszins een therapie. Ieder individu is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen proces. Kennis en informatie van de 5BN is niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde en dienen uitsluitend ter ondersteuning van en vertrouwen in eigen helingsprocessen.