Jouw blauwdruk (Human Design)

 

De filosofie van “Uit De Droom” is gebaseerd op de aanname dat er sprake is van een groter 'programma' die al het leven organiseert. Het universum is een levend wezen. 

 

Binnen de context van het programma is er sprake van een vrije wil. Je leert jezelf kennen, maakt keuzes en leert gedurende je hele leven. Je wordt intelligenter, en tegelijkertijd draait op de achtergrond een voor jou uniek programma dat jou, meer dan je zelf beseft, beïnvloedt. Alles is georganiseerd in een groter organisme. Je voert veel meer taken uit zonder te weten dat je dat doet. Je hebt zeker bepaalde vrijheden heeft in het leven, maar tegelijkertijd kunnen een aantal basisdingen in je aard niet veranderd worden. 

 

Wanneer je jouw programma leert kennen en besluit te (leren) werken met hetgeen in jou vastlegt, krijg je een beter inzicht in je eigen gebruiksaanwijzing, alsof er een vergrootglas op jezelf wordt gericht. Je zult merken dat je minder snel boos, gefrustreerd, verbitterd of teleurgesteld raakt. 

 

Er is geen menselijk "ideaal" dat moet worden achtervolgd. Je bent in aanleg wat het programma wil dat je bent, maar je bent ook een "werk in uitvoering". Er is niemand zoals jij en niemand weet wat het beste voor jou is. Wat nog belangrijker is, is het feit dat je niet alleen bent. Er is een groter programma dat met jou meekijkt bij elke stap van je leven, ondanks het feit dat het ook aan jou is om wat dingen uit te stippelen en ervan te leren. 

  

De illusie van afgescheidenheid

 

Er zijn twee ‘stemmen’ in jou die bepaalde dingen in het leven willen: Je mind en je body. Deze twee stemmen in jou zijn essentieel voor je besluitvorming. Verborgen voor je bewustzijn bereiken ze gezamenlijk een overeenstemming met een holistisch resultaat. Het is de gecombineerde wijsheid van body en mind. Een duidelijke aanwijzing dat je veel meer bent dan alleen je gedachten.

 

Mind = denken (de passagier)

Dit omvat jouw idee over wie je bent (ego, ik). Je mind bijvoorbeeld heeft invloed op wat voor ideeën je hebt die vormgeven aan jouw doelen, jouw definitie van geluk. Het geeft je inzicht in waarom je doet wat je doet op de manier zoals je dat doet. Je mind gebruik je voor je denken, spreken, kijken, communiceren, onthouden en leren, en je manier van oordelen. 

 

Body = doen (je voertuig)

Je body is al het andere dat de mind niet is. Het is vooral een invloed op het gebruik van jouw lichaam. Het gaat in essentie om wat je ermee doet, maar gaat ook over het materiële vlak. Fysieke dingen waar je je lichaam voor gebruikt of die je lichaam raken. Hier hoort ook bij het soort mensen die je graag ontmoet en naar elke plaatsen je graag gaat. 

 

Jouw eigen unieke blauwdruk laat zien:

 

- welk interactietype ben je? hoe krijg je dingen voor elkaar? (ben je afwachtend, reactief of initiatiefnemer?)

- wat je nastreeft, jouw bron van geluk (succes, respect of plezier)

- de samenwerking tussen jouw Mind&Body

- hoe je reageert en hoe veerkrachtig bent (hoe snel herstel je van 'aanvallen' van buitenaf)

- wat is je rol in het leven? je bestemming?

- je permanente motivatie (vaste talenten) en je tijdelijke motivatie (wisselende talenten)

- in welke omgeving en bij welke mensen je het prettigst voelt

- ben je gericht op jezelf, op anderen, of op het grotere geheel

  

Mijn benadering is niet bedoeld om je (leven) te veranderen. Jij verandert het leven namelijk niet, het leven verandert jou. Je bent precies goed zoals je bent. Je krijgt echter veel meer inzicht en je gaat begrijpen hoe je het optimale uit jezelf haalt zonder daar zelf de regie op te willen hebben. Sterker nog: je bent heel veel NIET. Laten we de mist en troebelheid in en om je heen oplossen... uit de droom

 

Zoals hieronder: Je zit niet achter het stuur in je eigen voertuig. Je zit op de achterbank en laat je door het leven rijden.   

 

Free chart

Ben je benieuwd naar je eigen blauwdruk? Via de knoppen hieronder kom je of in een scherm waar je je eigen gegevens kunt invoeren. Wanneer je hierover een verdiepende uitleg wenst, zie het kopje 'Diensten'.