Human Design 

Op 3 januari 1987 vond er een unieke astronomische gebeurtenis plaats, namelijk de dood van een bepaalde ster (Supernova 1987A). Deze mystieke gebeurtenis had invloed op de hele planeet en zorgde voor een regen van neutrino's. Op dat moment had Robert Alan Krakower (Ra Uru Hu) op Ibiza een mystieke ontmoeting met 'De Stem', wat in totaal acht dagen geduurd heeft. Hem werd gezegd dat hij de boodschapper is om de verkregen kennis in de wereld te introduceren. Dit is de geboorte geweest van het Human Design systeem. Het systeem is nu al 33 jaar in ontwikkeling en dit proces gaat nog steeds door. Lees het hele verhaal en hoe het na 2027 gaat in 'the prophecy of Ra Uru Hu' van schrijver Steve Rhodes.

 

Neutrino's

Human Design is gebaseerd op het bestaan van neutrino's. Dit zijn elementaire deeltjes die in elke kern van iedere ster worden geproduceerd. Verondersteld werd dat neutrino's energiedeeltjes zouden zijn zonder massa, maar in 1998 werd wetenschappelijk bewezen dat ze een minuscuul kleine massa hebben. Neutrino's bewegen zich met nagenoeg de snelheid van het licht door het heelal en worden niet gehinderd door materie. Iedere seconde wordt elke kubieke centimeter van ons lichaam door honderden miljarden neutrino's gepenetreerd. Het heelal is letterlijk een zee van neutrino's (vroeger ook wel 'chi' of 'prana' genoemd). Human design laat ons zien wat de hedendaagse wetenschap nog niet kan bewijzen: dat alles en iedereen als het ware wordt geprogrammeerd door deze stroom van 'kosmische informatie'.

 

Wat is Human Design?

Human Design is gebaseerd op de aanname dat er sprake is van een groter 'programma' die al het leven organiseert. Het universum is een levend wezen. Binnen de context van het programma is er sprake van een vrije wil. Je leert jezelf kennen, maakt keuzes en leert gedurende je hele leven. Je wordt intelligenter, en tegelijkertijd draait op de achtergrond een voor jou uniek programma dat jou, meer dan je zelf beseft, beïnvloedt. Alles is georganiseerd in een groter organisme. Je voert veel meer taken uit zonder te weten dat je dat doet. Je hebt zeker bepaalde vrijheden heeft in het leven, maar tegelijkertijd kunnen een aantal basisdingen in je aard niet veranderd worden. 

 

Wanneer je jouw programma leert kennen en besluit te (leren) werken met hetgeen in jou vastlegt, krijg je een beter inzicht in je eigen gebruiksaanwijzing, alsof er een vergrootglas op jezelf wordt gericht. Je zult merken dat je minder snel boos, gefrustreerd, verbitterd of teleurgesteld raakt. 

 

Human Design is in die zin een helder, visueel systeem waarmee menselijke kwaliteiten in kaart worden gebracht. Het combineert moderne wetenschappelijke kennis met elementen uit een viertal antieke esoterische wetenschappen: astronomie, kwantum-fysica, biochemie, genetica, i-tjing, astrologie, chakra's en kabbala.

 

Er is geen menselijk "ideaal" dat moet worden achtervolgd. Je bent in aanleg wat het programma wil dat je bent, maar je bent ook een "werk in uitvoering". Er is niemand zoals jij en niemand weet wat het beste voor jou is. Wat nog belangrijker is, is het feit dat je niet alleen bent. Er is een groter programma dat met jou meekijkt bij elke stap van je leven, ondanks het feit dat het ook aan jou is om wat dingen uit te stippelen en ervan te leren. 

 

Jouw eigen unieke blauwdruk laat zien:

- wat voor energietype ben je? welke levensstrategie werkt voor jou? hoe krijg je dingen voor elkaar? 

- welke innerlijke autoriteit werkt bij jou als het gaat om het nemen van beslissingen?

- hoe reageer je en hoe veerkrachtig bent je (hoe snel herstel je van 'aanvallen' van buitenaf)

- wat is je rol in het leven? je bestemming?

- hoe werken jouw mind & body samen?

- wat is je permanente motivatie (vaste talenten)?

- en wat is je tijdelijke motivatie (wisselende talenten)?

- in welke omgeving en bij welke mensen voel je je het prettigst?

- ben je gericht op jezelf, op anderen, of op het grotere geheel?

- relaties of collega's: hoe reageren jullie op elkaar, wie is waar dominant, wie sluit compromissen?

  

Human Design is niet bedoeld om je (leven) te veranderen. Jij verandert het leven namelijk niet, het leven verandert jou. Je bent precies goed zoals je bent. Je krijgt echter veel meer inzicht en je gaat begrijpen hoe je het optimale uit jezelf haalt zonder daar zelf de regie op te willen hebben. Sterker nog: je bent heel veel NIET. Laten we de mist en troebelheid in en om je heen oplossen... uit de droom.

 

Je zit niet achter het stuur in je eigen voertuig. Je zit op de achterbank en laat je door het leven rijden. Enjoy the ride! 

 

 

Free chart

Ben je benieuwd naar je eigen blauwdruk? Via de knoppen hieronder kom je of in een scherm waar je je eigen gegevens kunt invoeren. Op internet is al enorm veel informatie over je chart te vinden. Wanneer je hierover een meer persoonlijke verdiepende uitleg wenst, voel je dan vrij om contact met me op te nemen.