Innerlijke autoriteit - hoe neem jij je beslissingen?

Jouw lichaam heeft een eigen innerlijke stem waarmee het belangrijke beslissingen neemt. We nemen gedurende ons hele leven talloze beslissingen. Veelal luisteren we naar onze mind en bedenken we alle voors- en tegens. Of we nemen een besluit op basis van sociaal gewenst gedrag of op basis van onze conditioneringen. Hoe fijn zou het zijn om (weer) op basis van jouw authentieke Zelf, jouw innerlijke stem, je beslissingen te nemen. Er zijn een aantal mogelijkheden, ze zijn goed zichtbaar op jouw Human Design Chart.

 

Emotioneel - de emotionele golf

Met een ingekleurd emotioneel centrum kun je nooit vertrouwen op je gevoelens van dat moment. Het emotioneel centrum werkt als een golf, die je eerst helemaal moet doorlopen voordat je een beslissing neemt. Dat wil eigenlijk zeggen dat je hier niet bent om spontaan te zijn. Je zou wat tijd moeten uittrekken voordat je een beslissing neemt. Haast je niet en het proces bij jou zou als volgt kunnen lopen: het is een snelle hoge golf, het gevoel stijgt snel blij en overtuigd, daar blijf je even in en daarna en daarna komt er een vacuüm en komt de val naar beneden. Deze golf geeft, als het op z’n top is het gevoel van ‘ja geweldig!’ en tegelijkertijd zegt de golf op z’n dieptepunt ‘is dit alles?

 

Sacraal - de sacrale stem

Het sacraal spreekt dus met stemmen. Het is belangrijk om de sound van jouw eigen geluid te horen. Gesloten vragen geven simpelweg een ja of een nee. Bij een goed ja slaat je motor aan en krijg je energie. Bij nee komt er geen energie vrij. Een aarzeling is een “nee” of “ik weet het even niet”. Wanneer je hier niet naar luistert en snel in je denken schiet, zul je misschien een actie ondernemen waarvoor geen energie voor vrijgekomen is. Het gevolg is dan dat je gaat uitstellen, dat je ervan af probeert te komen etc. 

 

Veel Generators kennen ook het antwoord ‘mwah’ (oftewel: ‘niet echt’). Zorg ervoor dat je een ‘mwah’ niet gaat interpreteren als een ‘ja’. Voor een Generator is het dus belangrijk om heel open en eerlijk te luisteren naar de geluiden die je onderbuik produceert, onafhankelijk van wat je over een situatie denkt. Voel je ‘uhn-uhn’ (nee), voel je ‘mwah’ of voel je zelfs helemaal niets, dan is het dus geen ‘hm-mmm’ (ja) en dat betekent dat je dus niet op het verzoek of het voorstel moet ingaan. Populair gezegd ga je ergens van 'aan' of niet. Geeft het je energie of niet?

 

Milt - weten in het hier en nu

De milt spreekt met het lichaamsbewustzijn, je instinct. Dit spreekt heel zachtjes en herhaalt de boodschap nooit, het is dus eenmalig. De milt heeft de waarheid in het nu, er is simpel weg een ja of een nee. De milt kijkt en ziet of iets op dit moment gezond is of niet. Je thema hierbij is loslaten en je overgeven aan deze innerlijke wijsheid, hoe je denken je er ook vanaf wilt brengen.

 

Ego - wilskracht

Het ego spreekt met de wil. Je moet je hierbij in zeker mate egoïstisch zijn en jezelf afvragen: Wat wil ik? Wat heb ik eraan? Heb ik de wilskracht om dit te doen? Wees hierbij egoïstisch in het nemen van je beslissingen. Zo kom je er achter of je daarvoor de wilskracht hebt of niet.

 

G-centrum - geluk 

Jouw Zelf spreekt met jouw geluk. Je vraagt je af “zal mij dit gelukkig maken?” en “zal mij dit voldoening schenken?”. Hierbij moet je je beslissing met anderen bespreken zodat jij je omgeving en jezelf kunt horen praten wat zij en jijzelf erover zegt.  

 

Geen innerlijke autoriteit (mentale projector)

Jij laat je bij het nemen van beslissingen leiden door je omgeving en zal je mogelijke beslissingen bespreken. Hierbij is het belangrijk dat je aanwezig bent in de voor jouw goede omgeving, zodat je ook bij de juiste mensen bent. Je moet luisteren naar wat je zelf hardop zegt. Jouw omgeving is hierbij je klankbord.

 

Maancyclus (de reflector) 

Je hebt betrouwbare adviseurs nodig en moet over je situatie of mogelijke beslissing praten terwijl je een volledige maancyclus wacht. Juist door jezelf te horen spreken over een mogelijke beslissing krijg je helderheid. Hier speelt tijd de belangrijkste rol